Home ~ Behandelingen met Dr. Baumann Cosmetica ~ Behandelingen met S.P.A. Aromatherapie ~ Massages ~ Pakkingen ~ Fruitzuurpeeling
Overige behandelingen
~ Schoonheid van binnenuit/Bach Bloesem Remedies ~ Aanbiedingen ~ Nieuwsbrief ~ Openingstijden
 

Wat nieuw is bij Le P'tit Paradis, is dat ik zelf de natuur in trek en van wat ik vind, zelf tincturen maak. Deze pluk en verwerk ik tijdens de juiste stand van de maan en laad ik vervolgens op in de kracht van de volle maan.
Resultaat zijn momenteel 3 bijzondere tincturen, ter bevordering van uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.

 

Sint Janskruid tinctuur € 7,50
Dit wonderlijk kruid met goudgele bloempjes is een echt zonnekruid. Dat kan je zien aan de goudgele bloempjes en als je goed kijkt zie je kleine gaatjes in het blad. Daar komt licht doorheen. Dit kruid heeft al vele mensen licht gegeven in tijden van duisternis en wordt gezien als hét natuurlijke antidepressivum.
Sint Janskruid past bij een overenthousiast type mens, wat rommelig en chaotisch. Iemand die ook sterk reageert op prikkels, waardoor hij zijn zenuwstelsel uitput. Maar het past ook bij het tegenovergestelde type mens: star, neerslachtig en in zichzelf gekeerd. Maar net welke kant de weegschaal op staat. 
Sint Janskruid maakt los en stimuleert. Verwarmt lichaam en geest. Het wordt ook vaak gebruikt bij snel-kouwelijke mensen.
Mensen die dit kruid gebruiken hebben het idee dat ze meer bij zichzelf blijven en laten zich niet meer zo snel van de wijs brengen.
Wat ik heb geplukt en verwerkt is tijdens volle maan geweest, dus extra krachtig.
Gebruik: 3 x daags 20-30 druppels.
Mag onbeperkt gebruikt worden maar kan ook gedurende een aantal maanden.
Het kan met een aantal medicijnen NIET samen. Overleg altijd met je arts.
Effect merk je na 4 tot 6 weken gebruik.

o@salon-petitparadis.nl

Ginkgo Biloba tinctuur € 5
Chinezen gebruikten de bladeren van deze levensboom al rond 2800 v.Chr. als natuurlijk medicijn bij astma, verkoudheid, voor heldere geest en hoger libido.
Ginkgo Biloba bevordert nml de bloeddoorstroming tot in de kleinste vaatjes, en dus ook tot in de hersenen. Kan ook helpen bij herstel na herseninfarct, hersenbloeding, aderverkalking, beroerte, maar ook bij concentratie stoornissen, beginnende dementie, ziekte van Alzheimer en depressiviteit. Maar denk ook aan doorbloedingskwalen zoals wintertenen, etalagebenen, spataders, aambeien, couperose, ruisende oren, hoofdpijn, duizeligheid etc. De kwalen moeten dan wel doorbloedingsgerelateerd zijn.

Gebruik: 3 x daags 20-30 druppels. Bij kinderen de hoeveelheid halveren.
Mag onbeperkt gebruikt worden maar kan ook gedurende een aantal maanden.
Het mag overigens NIET gebruikt worden icm bloedverdunners, antidepressiva en anti-epileptica.
Bij twijfel overleg met arts.

Echinacea Tinctuur € 5
Echinacea (rode zonnehoed) wordt gebruikt om je weerstand een boost te geven.
Alle delen van deze mooie plant zijn gebruikt; de wortel, stengel, bladeren, bloemblaadjes en bloemkroon.
Echinacea wordt al zeer lang gebruikt, en met bewezen effect, om infecties te behandelen en te voorkomen. Onderzoek heeft aangetoond dat Echinacea effectief is bij griep, verkoudheid, infecties van ademhalingswegen en urinewegen en andere infecties. Hierbij speelt zowel een rechtstreeks effect op het infectieus agens als een stimulering van het immuunsysteem een rol.
Dit geldt ook voor het gebruik bij wondbehandeling.
De activiteit tegen kanker die soms vermeld wordt is waarschijnlijk een gevolg van de stimulering van het immuunsysteem
Rode Zonnehoed werkt beter werkt als het genomen wordt als de eerste tekenen van een infectie optreden, dan wanneer het kruid elke dag wordt ingenomen als preventief middel.
Een aantal druppeltjes van deze tinctuur kunnen ook worden ingewreven op de huid na een insectenbeet.
Echinacea is een van de beste natuurlijke antibiotica.

Gebruik: bij ziekte of naar behoefte, 3 x daags 20-30 druppels. Bij kinderen de hoeveelheid halveren.